Twarożek ze szczypiorkiem i papryką ramiro

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śliczny, a zarazem pyszny serek z dymką, szczypiorkiem i papryką ramiro.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg wiejskiego białego sera
    500 ml wiejskiego mleka
    sól morska
    pieprz kolorowy
    dymka ze szczypiorkiem
    papryka ramiro

Twarożek ze szczypiorkiem i papryką ramiro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozgniatamy widelcem, dolewamy do niego mleko, doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Dymkę i szczypiorek drobno siekamy posypujemy twaróg. Paprykę kroimy w cienkie krążki i ją również posypujemy twaróg. Twaróg podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy