Twarożek z olejem lnianym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Twarożek podany w towarzystwie soczystego pomidorka to świetne śniadanie lub kolacja. Ten twarożek dzięki olejowi lnianemu ma charakterystyczny smak. Uwielbiam go!

  • 20 min

Składniki:

  • ok 150g twrożku półtłustego
    1/2 op jogurtu greckiego
    4-5 rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    2-3 łyżki oleju lnianego
    pomidor
    sól, pieprz

Twarożek z olejem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić lub rozgnieść widelcem. Rodkiewki wymyć i pokroić na niewielkie kawałeczki. Szczypiorek poszatkować.
  • 2. Jogurt wymieszać z olejem lnianym, solą i pieprzem.
  • 3. Warzywa, twarożek i jogurt wymeszać ze sobą. Ewentualnie dosolic i dopieprzyć. Podawać z pomidorem pokrojonym na cząstki. Można wszystko jeszcze raz skropić olejem.

Porady

Olej lniany jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego warto go jeść.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy