Twarożek z marchweką i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśłi pozostanie nam marchewka z niedzielnego rosołu to można ją wykorzystać w smaczny sposób na podanie jej w twarożku na śniadanie. Taki kolorowy twarożek jest bardziej apetyczny i smaczniejszy dla oka i podniebienia zwłaszcza dla dzieci.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kostki twarogu
    100-150 ml śmietany 30%
    1 mała cebulka
    pęczek szczypiorku lub pietruszki
    1 marchewka ugotowana
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Twarożek Pasty Ser

Twarożek z marchweką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy twaróg, rozkruszamy widelcem na drobne kawałeczki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, marchew również i dodajemy do twarogu. Szczypiorek lub natkę myjemy , siekamy i wsypujemy do miski. Dolewam stopniowo śmietankę ,aby uzyskać odpowiednią gęstość twarożku jaką chcemy mieć. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Porady

zamiast całej śmietanki można użyć połowę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować