Twarożek wiosenny

5 (1 ocen)

  • 15 min

Mój własny przepis :) w sam raz na zdrowe i sycące śniadanko. Zdrowo i pysznie. U mnie każdemu smakuje :) ma tę zaletę, że można go dowolnie urozmaicać według upodobań i ciągle odkrywać na nowo :)

  • 15 min

Składniki:

  • - kostka twarogu
    - kefir lub jogurt naturalny
    - ogórek żywy
    - pomidor
    - kilka rzodkiewek
    - kilka listków sałaty
    - szczypiorek
    - ewentualnie inne ulubione warzywa lub dodatki
    - sól

Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Twarożek wiosenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy w miseczce na jednolitą masę, tak aby nie było grudek.
  • Twarożek wiosenny 2. Wszystkie warzywa drobno kroimy i dodajemy do miski z twarogiem. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • 3. Następnie dodajemy kilka łyżek kefiru lub jogurtu, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO :)

Porady

Danie można urozmaicać na wszelkie możliwe sposoby i w zależności od upodobań dodawać inne dodatki np. warzywa, owoce, szynkę, różne przyprawy lub zioła, sosy itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować