PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Twarożek w pekincehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/31/pekinka.jpeg33514462http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/twarozek-w-pekince
połowa kapusty pekińskiej
250 g tłustego twarogu, najlepiej wiejski, jak używamy tego ze sklepu warto dodać 2 łyżki mascarpone
po połówce papryki: zielonej, czerwonej, pomarańczowej i żółtej
połowa czerwonej cebuli
ząbek czosnku lub dwie łyżeczki czosnku granulowanego
szczypiorek
sól ziołowa
pieprz kolorowy
Sposób przygotowania przepisu:
Twarożek w pekince
1.
Serek rozcieramy widelcem dodajemy do niego drobno pokrojone warzywa. Serek doprawiamy solą ziołową i pieprzem kolorowym.
3.
Liście smarujemy serkiem, zwijamy tak by znów otrzymać kształt całej kapusty. Kapustę owijamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.
Przed podaniem kapustę odwijamy z folii i kroimy na plastry.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze