Twarożek śniadaniowy z fetą i żółtą papryką

0 (0 ocen)

Na kanapki najlepszy jest domowy serek twarogowy do smarowania. Dodatek żółtej papryki nadaje mu chrupkości i ser feta wyrazistości.

Składniki:

  • 250 g półtłustego twarogu
    ½ żółtej papryki
    ½ pęczka natki pietruszki
    2 łyżki sera feta
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    Sól
    Pieprz

Twarożek śniadaniowy z fetą i żółtą papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy w bardzo małą kosteczkę tak aby były wyczuwalne w twarożku. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Do miski przekładamy kawałki twarogu oraz ser feta. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy żółtą paprykę oraz natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z jogurtem naturalnym. Mieszamy do uzyskania gładkiego serka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy