Twarożek orzechowy z bazylią

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś dla wielbicieli past kanapkowych... Pasta z twarogu z dodatkiem orzechów laskowych oraz bazylii. Smakuje wyśmienicie.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g sera białego półtłustego
    15 listków bazylii
    50 g orzechów laskowych
    1-2 łyżki oliwy
    1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz

Twarożek orzechowy z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 min. Następnie obieramy ze skórki.
  • 2. Do miski blendera wrzucamy obrane orzechy, umyte listki bazylii i dodajemy oliwę. Miksujemy na gładką masę.
  • 3. Następnie powstałą masę łączymy z serem białym i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby powstała jednolita pasta. Przyprawiamy pieprzem i solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy