Twarożek mistrzów

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszne połączenie wiosennych smakołyków w lekkim twarożku :) Po takiej porcji nic więcej na śniadanie nie potrzeba ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g serka wiejskiego „cottage”
    3 jajka
    Pęczek rzodkiewki
    Pęczek szczypiorku
    ½ małego ogórka do 100g
    8 plastrów sera żółtego (edamski)
    Sól i pieprz

Twarożek mistrzów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wiejski odsączamy z wody znajdującej się w opakowaniu, jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a szczypiorek, rzodkiewkę i ogórek kroimy jak nam wygodnie. Ser żółty zwijamy w rulony i tniemy plastry ok. pół centymetra.
  • 2. 2 z 3 ugotowanych i ostudzonych jajek kroimy w kostkę i mieszamy z serem wiejskim, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i ślimaczkami z sera. Doprawiamy solą i pieprzem a 3 jajko kroimy na ćwiartki i układamy na twarożku.


    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy