Twarożek koperkowo-łososiowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny, puszysty twarożek z kawałkami wędzonego łososia i pokrojonym świeżym koperkiem. Po prostu łososiowa pychota.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 dag białego serka półtłustego
    2-3 łyżki słodkiej śmietanki
    pół pęczka koperku
    15 dag wędzonego łososia
    sok z cytryny do smaku
    sól
    kolorowy pieprz

Twarożek koperkowo-łososiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek rozgniatamy widelcem dodajemy śmietankę, pokrojonego drobno łososia i posiekany koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy.

Porady

Taki twarożek świetnie pasuje do kanapek, jak i do blinów. Twarożek można podawać jako przekąskę na liściach cykorii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy