Twarożek do kanapek

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam dobry wiejski twaróg, który można zjeść na słodko z miodem lub tak jak ten, na ostro z kanapką, wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy ulubioną pastę serową gotową.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g tłustego, wiejskiego białego sera
    125 ml mleka
    1 łyżeczka czosnku w proszku
    garść pomidorków koktajlowych
    mała cebula
    sól, pieprz

Twarożek do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, wlewamy mleko, mieszamy, pozostawiamy na chwilę do wchłonięcia płynu, mieszamy z czosnkiem w proszku.
  • 2. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do twarogu, solimy , mieszamy, dodajemy pokrojone w połówki pomidorki, mieszamy i doprawiamy, gotową masę nakładamy na ulubione pieczywo.

Porady

Według mnie najlepiej smakuje na świeżej pajdzie chleba, który dostaję od mamy (https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chleb-domowy-pieczony-w-garnku-zeliwnym) ale to kwestia dobrania ulubionego pieczywa, ja mam akurat to szczęście, że dostaję wiele różnych smakołyków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy