Twarożek z żółtymi pomidorami, szczypiorkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem, żółtymi pomidorkami - to klasyka śniadaniowa, idealna do domowego chleba.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 400 g sera twarogowego pełnotłustego
    około 1/2 szklanki mleka 3,2%
    4 rzodkiewki
    garść żółtych małych pomidorków
    mały pęczek szczypiorku czosnkowego
    sól, pieprz

Twarożek z żółtymi pomidorami, szczypiorkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce rozdrabniamy twarożek. Do rozdrobnionego twarogu dolewamy mleka, mieszamy - ilość mleka zależy od sera, ile "wypije".
    Dodajemy pokrojone rzodkiewki, pomidorki, posiekany szczypiorek, mieszamy. Całość doprawiamy i podajemy z ulubionym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy