Twarożanki z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasteczka doskonałe na każdą okazję. Ich zapach i smak jest zniewalający, dzięki czemu długo nie pozostaną na talerzu!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciastka:
    130 g mąki
    125 g drobno zmielonego twarogu
    125 g masła

    Nadzienie:
    2 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka brązowego cukru
    szczypta soli
    1 łyżeczka soku z cytryny

Twarożanki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać sól, masło i twaróg. Wyrobić ciasto i odstawić do zamrażarki na 10 minut.
  • 2. Obrać jabłka i pokroić je na ósemki. Skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać okręgi. Na środek kłaść jabłko, posypać je do smaku cynamonem i cukrem.
  • 4. Piec około 25 - 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy