Twarogowo-paprykowa pasta z bobem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka, pyszna orzeźwiająca pasta do pieczywa i wędlin, zapraszam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    120 g białego sera półtłustego
    100 g ugotowanego bobu
    3-4 gałązki świeżej bazylii
    2 suszone pomidory
    1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz
    szczypta chilii

Twarogowo-paprykowa pasta z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z umytej i suchej papryki zdjąć skórkę. Pokroić na duże kawałki i przełożyć do blendera, dodać suszonego pomidora i zmiksować. Następnie dodać ser i znów zmiskować. Bób obrać ze skóry i wrzucić do blendera. Zmiksować z resztą składników. Listki bazylii oderwać od gałązek i drobniutko posiekać. Dodać do zmiksowanych składników, doprawić sola, pieprzem i chili. Dodać majonez i dobrze wymieszać. Odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy