Twarogowe rożki

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rożki stanowią świetną przekąskę lub deser do kawy

  • 120min

Składniki

Ciasto: 350g mąki, 2 łyżeczki proszku, 150g twarogu, 5 łyżek mleka, 6 łyżek oleju, 80g cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego. Nadzienie: 250g twarogu, 100g cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu, kilka kropel aromatu wanioliowego, żółtko, jajko.

Sposób przygotowania przepisu:

Twarogowe rożki

  • 1. Twaróg zmielić (oba). Składniki na ciasto przełożyć do miski i wyrobić, schować na godzinę do lodówki. Składniki nadzienia wymieszać. Ciasto rozwałkować na grubość 3 milimetry, pokroić na kwadraty o wymiarach 5x5cm. Na środek każdego kwadratu nałożyć trochę nadzienia. Boki posmarować jajkiem. Kwadraty złożyć po przekątnej na małe trójkąty, krawędzie docisnąć. Rożki układać na wyłożoną papierem blaszkę, wierzch posmarować jajkiem. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycietwarógDeser

Komentarze

Podobne przepisy

image-0cqyyje

Dodane przez: Misiek448

Śliwkowe rożki

Bardzo smakują moim dzieciom.

rożki drożdzowe z orzechami

Dodane przez: klementynka

drożdżowe rożki z orzechami

Zamiast zrobić duże rogale postawiłam...

Keks twarożkowy

Dodane przez: Świeca Urszula

Keks twarogowy

Przepis otrzymałam od znajomej....

rożki z rabarabarem ilovebake

Dodane przez: wwwilovebakepl

DROŻDŻÓWKI – ROŻKI Z RABARBAREM

Rożki są bardzo proste do zrobienia...

Rożki drożdżowe z marmoladą

Dodane przez: AnetaJ

Rożki drożdżowe z marmoladą

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego,...

racuszki

Dodane przez: majka190382

RACUCHY TWAROGOWE

Mini smażone serniczki z rodzynkami....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE