Twarogowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To przepis mojej babci. Przywodzi smak dzieciństwa

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g twarogu tłustego
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    1 proszek budyniowy, waniliowy
    1 łyżka stopionego masła
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    Olej do smażenia

Twarogowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy, Dodajemy do sera, miksujemy kolejno dodając pozostałe składniki. Z masy formujemy małe placuszki. Smażymy na złoty kolor.
    Podajemy z cukrem pudrem lub owocami.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy