Twarogowe kule

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Twarożek podany inaczej. Efektowne kule zaciekawią nawet niejadka. Dodatki w twarożku można komponować zgodnie ze swoim upodobaniem. Łatwe danie do wykonania przez dzieci.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biały ser twarogowy: 0.5 kilograma
    - papryka: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek zielony: 1 sztuka
    - cebula (mała lub 1/2 dużej): 1 sztuka
    - rzodkiewki: 6 sztuk
    - śmietana: 2 łyżki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - szczypiorek: 1 łyżka

Twarogowe kule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twarogowe kule 1. Wszystkie warzywa należy umyć, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Ser twarogowy rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, pokrojone warzywa i drobno posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Do papierowych foremek, łyżką od lodów, nakładać niewielkie porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy