Twaróg z pomidorem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pożywny i zdrowy twaróg w warzywnej wersji. Świetny na kanapki lub jako farsz np. do naleśników. Twaróg można także wymieszać z ulubioną kaszą lub makaronem i w ten sposób stworzyć smakowitą sałatkę. Polecam!

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większy pomidor (140 g)
    120 g łuskanego świeżego zielonego groszku (może być także mrożony)
    1 średnia biała cebula (100 g)
    2 łyżki posiekanej bazylii
    1 łyżka posiekanej mięty
    250 g twarogu półtłustego 4% tłuszczu
    2 łyżki oliwy lub oleju
    2 łyżeczki ziarnistej musztardy francuskiej (np. średnio ostra)
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Twaróg z pomidorem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg z pomidorem i zielonym groszkiem 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać obraną i posiekaną cebulę oraz groszek (mrożony – uprzednio rozmrozić). Smażyć ok. 10 min, często mieszając. Wystudzić.
  • Twaróg z pomidorem i zielonym groszkiem 2. Pokruszony twaróg wymieszać ze smażonymi składnikami i ziołami. Dodać musztardę i drobno pokrojony pomidor, wsypać przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować