Prosty i zdrowy, warzywno – owocowy twarogowy ser. Idealny na śniadanie, kolację lub jako dodatek do przystawki typu naleśniki, placki czy nachosy. Polecam!
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
250 g twarogu półtłustego 4% tłuszczu
400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
200 g korniszonów (1 słoik o poj. 0.5L – masa bez zalewy)
1 średnie jabłko (140 g)
2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka musztardy stołowej
1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
1/3 łyżeczki papryki ostrej mielonej
sól do smaku
Twaróg z korniszonem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg utrzeć z jogurtem. Dodać pokrojone w kostkę korniszony i pozbawione gniazd nasiennych jabłko, wsypać szczypiorek, dołożyć musztardę, wsypać owoce kolendry i paprykę w proszku. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Komentarze