Twaróg z korniszonem i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i zdrowy, warzywno – owocowy twarogowy ser. Idealny na śniadanie, kolację lub jako dodatek do przystawki typu naleśniki, placki czy nachosy. Polecam!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego 4% tłuszczu
    400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    200 g korniszonów (1 słoik o poj. 0.5L – masa bez zalewy)
    1 średnie jabłko (140 g)
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka musztardy stołowej
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    1/3 łyżeczki papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Twaróg z korniszonem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg z korniszonem i jabłkiem 1. Twaróg utrzeć z jogurtem. Dodać pokrojone w kostkę korniszony i pozbawione gniazd nasiennych jabłko, wsypać szczypiorek, dołożyć musztardę, wsypać owoce kolendry i paprykę w proszku. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować