Twaróg z dymką i rzodkiewką

5 (185 ocen)

  • 20 min

Staram się zdrowo odżywiać. Bardzo często przygotowuję sobie na śniadanie twarożek z różnymi dodatkami. Zostaje mi go jeszcze na kolację. Twarożek jest bardzo sycący i lekki, polecam

  • 20 min

Składniki:


  • twaróg półtłusty 250g,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    pęczek rzodkiewki,
    2 dymki,
    papryka słodka 1/3 łyżeczki,
    bazylia kilka listków,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Twaróg z dymką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg z dymką i rzodkiewką 1. Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
  • Twaróg z dymką i rzodkiewką 2. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odciskamy powstały sok i dodajemy do twarogu. Cebulę drobno kroimy w kostkę, szczypior siekamy, listki bazylii drobno rwiemy i dodajemy do reszty składników.
  • Twaróg z dymką i rzodkiewką 3. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)

Porady

Twarożek można jeść sam lub z dodatkiem wędliny. Polecam osobom będącym na diecie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować