Twaróg w chlebie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam poczęstowana nadziewanym chlebem.
Chlebek bardzo mi zasmakował, a przepis bardzo mnie zaciekawił i postanowiłam przygotować taki chlebek mojej rodzince, zmieniając małe co nie co.
Wyszedł pyszny.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb razowy 1 bochenek,
    twaróg półtłusty 400 g,
    śmietana 18 % lub jogurt naturalny 2 łyżki,
    jajka 4 szt,

    sól do smaku,
    mąka 3 łyżki,
    posiekana mięta 2 łyżki,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Jajko Przekąski

Twaróg w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twaróg w chlebie 1. Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę do mięsa.
    Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku,dokładnie wymieszać do połączenia składników.

    Przygotować chleb;
    Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko).
    Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe.
    Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm.

    Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.

    Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.

Porady

Fajnie smakuje posypany cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Olej Śmietana Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować