Twaragowo-jogurtowa pascha z galaretkami

0 (0 ocen)

Zapraszam na moją wersję Wielkanocnej Paschy. Porcja 100 g to tylko 67 kcal.

Składniki:

  • 250 g ser biały chudy
    250 jogurt grecki o obniżonej zawartości tłuszczu
    170 g jogurt naturalny 0%
    40 g ksylitolu lub 30 g cukru pudru
    4 łyżeczki żelatyny
    Aromat migdały
    500 g stężonej galaretki – można użyć różnych kolorowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Pascha Ser

Twaragowo-jogurtowa pascha z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y026q6 1. Do pojemnika blendera przełożyć ser. Dodać jogurt naturalny i dokładnie zmiksować, aż masa będzie gładka.
  • image-096g3n8 2. Przełożyć do miski, dodać jogurt grecki, ksylitol oraz aromat i dokładnie wymieszać ze sobą.
  • image-1824ky1 3. Żelatynę rozpuścić w 4-5 łyżkach wody. Stopniowo dodawać do masy serowej i dokładnie połączyć.
  • image-11wcbp9 4. Z zastygniętej galaretki wyciąć foremką duży kwiat ( jednakże nie jest to potrzebne, raczej należy traktować jako dekorację). Galaretkę pokroić w kostkę i wymieszać z masą serową.
  • image-0p1rvfo 5. Doniczkę wyłożyć folią spożywczą. Na dno nałożyć 2-3 łyżki masy. Następnie na dwóch bokach ułożyć galaretkowe kwiaty i wyłożyć resztę masy. Lekko ubić i wstawić na kilka godzin do stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt grecki Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować