Turecka chałwa sezamowo-makowa

4.5 (191 ocen)

  • 5 min

Turecka chałwa sezamowo-makowa .Słodka pyszna i zdrowa .

  • 5 min

Składniki:

  • olej 5 łyżek
    kaszka kukurydziana 1 szklanka
    cukier 0.5 szklanki
    cynamon 2 łyżeczki
    owoce goji 3 łyżeczki
    mak 3 łyżki
    sezam 3 łyżki
    pestki dyni 2 łyżki
    migdały 1 łyżka
    słonecznik 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Turecka chałwa sezamowo-makowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1Do garnka wlewamy ok 1 szklankę wody .Dodajemy cukier,cynamon,sezam ,mak ,owoce goji,posiekane migdały i słonecznik łuskany .Zagotowujemy .
  • 2. w drugim garnku rozgrzewamy olej wsypujemy kaszkę kukurydzianą i mieszamy . Po chwili wlewamy syrop z bakaliami . Uwaga będzie buzować . Mieszamy i gotujemy tak długo az kaszka będzie ładnie odchodzić od garnka . Następnie wykładamy na blaszkę lub do pojemnika i studzimy . Zimne kroimy w kosteczkę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować