Jajka faszerowane tuńczykowe z kaparami

  • wyświetlono: 973 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina uwielbia jajka faszerowane. Oto przepis na jedne z nich.

Kjopka
  • 5min

Składniki

6 jajek
5 dag tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki majonezu
małą cebula
łyżka posiekanego szczypiorku
jabłuszka kaparowe
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane tuńczykowe z kaparami

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
    Tuńczyka osączyć z zalewy.Cebulę drobno posiekać.Żółtka, tuńczyka, cebulę, majonez, szczypiorek oraz 3 jabłuszka kaparowe zmiksować na jednolitą masę.Przyprawić do smaku solą.
  • 2. Połówki białek wypełniać farszem i udekorować każde jajko połówką jabłuszka kaparowego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane z rzezucha

Dodane przez: Klaudia0318

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Bardzo proste w przygotowaniu jajka.

jajko

Dodane przez: Kasja1986

Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka od szczęśliwych kurek faszerowane...

przystawka karnawałowa

Dodane przez: Neblina36

tapas-jajka z łososiem i kaparami

Przekąska,która sprawdza się pod...

Jajka faszerowane

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka faszerowane

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka z tepenadą z suszonych pomidorów, oliwek i kaparów

Dodane przez: mufinka79

Jajka z tapenadą z suszonych pomidorów, oliwek...

Bardzo szybka i smaczna propozycja...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE