Tuńczyk z salsą z mango z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świeży tuńczyk z grilla z bakłażanem i salsą z mango. Lekki, szybki i pyszny obiad z grilla. Możemy też taką propozycją oczarować gości. Ryba z grilla nie musi być nudna. Tuńczyka wysmażamy tak jak kto lubi.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki tuńczyka świeżego
    1 bakłażan
    1 mango
    1 limonka
    1 papryczka chili
    1 garść kiełek
    sól, pieprz
    papryka czerwona
    mięta świeża
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Tuńczyk z salsą z mango z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka przekładam do miski, dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, paprykę czerwoną, obtaczam w marynacie i odstawiam na godzinę do lodówki. W tym czasie kroję bakłażana w plastry, solę i odstawiam na 30 minut. Mango obieram i kroję w plastry. Połowę , przekładam do pojemnika, dodaję sok z połowy limonki i miksuję blenderem. Dodaję pokrojoną papryczkę chili, i miętę świeżą, doprawiam sola, pieprzem.
    Tuńczyka układam na grillu i grilluję z każdej strony około 5 minut w zależności od tego jaki poziom wysmażenia lubicie. Plastry bakłażana płucze pod zimną wodą, zmywam sól w ten sposób, osuszam, smaruję oliwą za pomocą pędzelka i też grilluję. Posypuje pieprzem. Plastry mango też układam na grillu. Tuńczyka podaję z salsą, plastrami mango, bakłażana, kiełkami i limonką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Limonka Mango Ryby Tuńczyk Chili

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować