Tuńczyk z makaronem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybkie danie i bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag makaronu świderki
    3 ząbki czosnku
    łyżka oleju
    tuńczyka w oleju - puszka
    brokuły ( mrożone - 450 g )
    żółty ser do posypania
    sól . pieprz

Tuńczyk z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu .

    Brokuły ugotować - ok 3-4 min.
  • 2. Czosnek obrać i przesmażyć na patelni .
    Dodać tuńczyka z puszki.
  • 3. Na patelnię dołożyć ugotowany makaron.
    Dokładnie wymieszać z tuńczykiem.
  • 4. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego i na wierzchu położyć brokuły . Przysypać żółtym serem i umieścić w piekarniku do momentu kiedy ser zacznie się rozpuszczać.
  • 5. Podawać na ciepło. Chociaż zimne danie też jest bardzo smaczne.
    Smacznego.

Porady

Można wykorzystać tuńczyka w sosie własnym, ale tuńczyk w oleju lepiej przylepia się do makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy