Tuńczyk i makaron

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Szybki , zdrowy i dietetyczny obiad - o czym marzyć więcej :))))

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 gram spaghetti
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym - bez sosu
    150 gram świeżego szpinaku - posiekanego bardzo drobno
    kilka ząbków czosnku - wyciśniętego
    kilka chilli - ostrych ( ja użylam 6 sztuk )
    2 łyżki olivy
    szczypta szafranu - opcjonalnie
    sól do smaku
    1 cytryna / limonka

Tuńczyk i makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Makaron gotujemy al dente
  • pasta 2. Na patelni rozgrzewamy olive i wrzucamy chilli oraz czosnek chwile smażymy
  • pasta 3. dodajemy makaron , szpinak
  • pasta 4. ... oraz przyprawy
  • pasta 5. chwile dusimy na koniec dodajemy tuńczyka oraz sok z cytryny .
  • pasta 6. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy