Tulipanowe pomidorki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

lub pomidorowe tulipanki...Chwilę zajmie każdemu, zanim uwierzy, że to naprawdę jadalna i smaczna przekąska.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • POMIDORY, SEREK, SZCZYPIOREK:
    - pomidorki koktajlowe (najlepiej truskawkowe): 5 sztuk
    - kremowy biały serek: 150 gramów
    - szczypiorek (łodyżki): 0.5 pęczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Tulipanowe pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tulipanowe pomidorki 1. Biały serek mieszamy z ulubionymi dodatkami (ja miałam czysty śmietankowy, doprawiony jedynie solą i pieprzem). Pomidorki nacinamy od góry w kształcie krzyżyka. Od strony łodygi wycinamy dziurkę i delikatnie wydrążamy środek. Pomidorki wypełniamy serkiem, najlepiej za pomocą szprycy.
  • Tulipanowe pomidorki 2. Układamy na talerzu/desce i do każdego pomidorka wkładamy łodygę ze szczypiorku. Dokładamy kilka dodatkowych szczypiorkowych "liści", możemy obwiązać bukiet szczypiorkiem lub wstążeczką. Pomidorków może być oczywiście wiele więcej, w zależności od potrzeb.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy