Tulipanki do barszczu

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

Tulipanki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    - Opakowanie ciasta francuskiego,

    Farsz:
    - 250 g mięsa mielonego wierszowego,
    - 200 g pieczarek,
    - 2 średnie cebule,
    - 1 jajko,
    - 50 g sera żółtego,
    - Sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tulipanki do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tulipanki do barszczu 1. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy. Na drugiej patelni smażymy mięso mielone. Tak przygotowane składniki mieszamy razem, dokładając starty ser żółty, jajko oraz przyprawy.
  • Tulipanki do barszczu 2. Ciasto francuskie dzielimy na 12 kawałków. Do formy na muf finki wkładamy kwadraty, tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi. Napełniamy je farszem i pieczemy w 190°C przez około 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować