Truskawkowy torcik

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Torcik wymyśliłam samodzielnie - bardzo prosty w wykonaniu i bardzo bardzo smaczny:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - śmietana: 1 litr
    - galaretka turkusowa: 2 sztuki
    - galaretka cytrynowa: 2 sztuki
    - czekolada mleczna tabliczka: 1 sztuka
    - truskawki świeże bez szypułek: 20 sztuk
    - biszkopty podłużne: 25 sztuk
    - wafle okragłe: 1 sztuka
    - mleko: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierwszy etap przygotowania 1. Na dnie tortownicy układamy 1 wafel. Czekoladę rozpuszczamy na mleku, a następnie całą wylewamy na wafel, kiedy jeszcze nie zastygła układamy na brzegu tortownicy biszkopty – delikatnie aby sie nie przewróciły.
  • drugi etap 2. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cały czas miksując wlewamy małymi porcjami cytrynowe galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody. Następnie dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy łyżką. Ostrożnie wlewamy śmietane do tortown icy - uważamy aby nie poruszyć biszkoptów. Wstawiamy na pół godziny do lodówki, a nastepnie dekorujemy świeżymi truskawkami
  • ciasto przygotowane 3. Na sam koniec zalewamy tężejącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Kiedy tort bedzie dobrze schłodzony to odpinamy boki tortownicy i obwiązujemy tort czerwoną wstążką – dla ładniejszego efektu, jak również w trosce o to, by biszkopty nie mogły odpaść:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować