Truskawkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dnie tortownicy układamy 1 wafel. Czekoladę rozpuszczamy na mleku, a następnie całą wylewamy na wafel, kiedy jeszcze nie zastygła układamy na brzegu tortownicy biszkopty – delikatnie aby sie nie przewróciły.
2.Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie cały czas miksując wlewamy małymi porcjami cytrynowe galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody. Następnie dodajemy truskawki i delikatnie mieszamy łyżką. Ostrożnie wlewamy śmietane do tortown icy - uważamy aby nie poruszyć biszkoptów. Wstawiamy na pół godziny do lodówki, a nastepnie dekorujemy świeżymi truskawkami
3.Na sam koniec zalewamy tężejącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Kiedy tort bedzie dobrze schłodzony to odpinamy boki tortownicy i obwiązujemy tort czerwoną wstążką – dla ładniejszego efektu, jak również w trosce o to, by biszkopty nie mogły odpaść:)
Komentarze