Truskawkowy sorbet

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

Mocno truskawkowy mrożony deser na bazie prawdziwych owoców idealnie gasi pragnienie i chłodzi nasz organizm w upalne dni.

  • 6 godz.

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    1 szklanka wody
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki soku z cytryny



Truskawkowy sorbet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0r86rjr 1. Wodę gotować z cukrem do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, pozostawić do ostygnięcia.
  • image-0gmof0u 2. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zblendować a następnie połączyć
    z cukrem rozpuszczonym w wodzie, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Przełożyć do plastikowego naczynia, przykryć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na około 6 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy