truskawkowy puchar

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pyszny lekki deser na lato

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • truskawki świeże 0,5 kilogram
    galaretka truskawkowa 2 sztuki
    galaretka porzeczkowa 1 sztuka
    serek homogenizowany 2 sztuki

Truskawkowy puchar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. galaretki rozrabiamy w wodzie według przepisu na opakowaniu w oddzielnych naczyniach
  • 2. serek homogenizowany miksujemy do zmiksowanego serka dodajemy ostudzoną galaretkę truskawkową , a po zmiksowaniu wstawiamy do lodówki aby lekko stężał około 10 min
  • 3. w drugim naczyniu miksujemy drugi serek dodając drugą galaretkę i też wstawiamy do lodówki
  • 4. truskawki rozdrabniamy blenderem lub kroimy na drobne kawałki i łączymy z drugą galaretką truskawkową odstawiamy do lekkiego stężenia
  • 5. do pucharków albo miseczek nakładamy na przemian po 2 łyżki serka truskawkowego i serka wiśniowego wstawiamy do lodówki a kiedy stężeją na wierzch lejemy truskawki wymieszane z galaretką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy