Truskawkowy puch

4.5 (176 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

bardzo łatwe ciasto bez pieczenia

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 500 gram serka homogenizowanego
    3 łyżki cukru pudru
    3 śnieżki
    1,5 szklanki mleka
    3 galaretki truskawkowe
    2 szklanki wrzącej wody
    2 łyżki płatków migdałowych
    1 łyżka kolorowej posypki
    truskawki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Truskawkowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody.
    Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
    Mleko przelać do miski.
    Dodać śnieżki i ubić.
    Następnie dodać cukier puder i serek homogenizowany.
    Wymieszać.
    Na samym końcu wlać ostudzoną galaretkę i dokładnie razem ze sobą połączyć.
    Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową.
    Przelać masę.
    Przykryć i wstawić do lodówki do stężenia.
    Najlepiej na całą noc.
    Przed podaniem udekorować na wierzchu płatkami migdałów, kolorową posypką i truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

4.5 (170 ocen)

Cytrynowy puch

To może cię zainteresować