1 kg sera np w wiaderku
6 galaretek truskawkowych
5 łyżek cukru pudru
800 ml gorącej wody
4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki
2 szklanki mleka- do śnieżek
15 dag herbatników
pól kg truskawek
Sposób przygotowania przepisu:
CIASTO TRUSKAWKOWY PUCH
1.
*Dużą blachę wykładamy ciastkami.
*4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy.
*Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno.
Możemy też w zastępstwie ubić 400 ml śmietany kremówki. Ciągle
ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.
Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową
wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
* Na górę ciasta wykładamy połówki truskawek. Pozostałe 2 galaretki
przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, zalewamy truskawki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze