Truskawkowy przysmak z budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krok 1
Na początku należy wymieszać wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrobić. Następnie urobione już ciasto dzielimy na 60% i 40% (6:4).
Krok 2
Teraz jedną część ciasta (60%) podpiekamy w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut.Na najwyższych obrotach ubijamy białka wraz z cukrem, cukrem waniliowym, powoli wsypywać budyń i proszek do pieczenia, cały czas miksując, powoli dodawać olej słonecznikowy. Tak przygotowaną budyniową piankę wyłożyć na podpieczony spód.
Krok 3
Na białko układać truskawki. Na wierzch wysypać resztę ciasta i włożyć do piekarnika na 45 minut i piec w temperaturze 180 °C. Po ostygnięciu ciasta można udekorować cukrem pudrem.
Porady
truskawki wierzchołkiem wbijamy w pianką
owoce mogą być mrożone( nie trzeba ich rozmrażać)
Komentarze