Truskawkowy Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z kuskusem i masą mleczną.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 ml mleka
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki mąki krupczatki
    1/4 szklanki kuskusu
    1/4 łyżeczki masła
    kilka truskawek
    100 ml kremówki
    czekolada deserowa w tubce

Truskawkowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa mleczna: 150 ml mleka zagotowujemy z 1 łyżeczką cukru. Pół szklanki mleka łączymy z mąką krupczatką. dy mleko wrze, wlać mleko z mąką i gotować ok 4 minut ciągle mieszając. Zostawić do ostygnięcia.
  • 2. 1/4 szklanki kuskusu zalać wrzącą wodą ze szczyptą soli i masła.
    Truskawki pociąć w mniejsze kawałki odcinając szypułki.
    Śmietanę ubić.
  • 3. Układać w naczyniu warstwami zaczynając od kuskusu, potem układać truskawki, masę mleczną, znowu truskawki i bitą śmietanę.
    Polać deserową czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy