Truskawkowy light

0 (0 ocen)

..przepis "podsłuchałam" na targu - kupując truskawki ;)

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    wielka paczka biszkoptów
    3 budynie śmietankowe
    900 ml zielonego soczku
    3 galaretki

Truskawkowy light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  •  składnik główny :) 1. Na dużą formę wyłożyć warstwę biszkoptów.
    Odlać 1 szkl soku i rozmieszać budynie - resztę zagotować i ugotować budyń.
    Gorący wylać na ciastka.
    Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów - maczając każdy w ciepłej galaretce. Ułożyć też umyte, pokrojone owoce.
    Resztę galaretki pozostawić do lekkiego stężenia i wylać na wierzch ciasta.
    Całość dobrze schłodzić. Smacznego!

Porady

Proces tężenia galaretki przyspieszyłam wstawiając ją do zamrażalnika. Można użyć inny kolor soku i galaretek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy