Truskawkowy krem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Najlepsza na upały zupa truskawkowa to lekkie danie, które smakuje znakomicie na ciepło i na zimno

  • 20 min

Składniki:

  • Kilogram truskawek
    Śmietana
    Cukier
    Cukier waniliowy
    Makaron świderki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Truskawkowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy we wrzącej wodzie truskawki razem z 2 łyżkami cukru i jedną cukru waniliowego, aż będą miękkie ok. 20 min.
  • 2. By powstała konsystencja kremu, blenderujemy całość na gładką masę, dodając łyżkę śmietany,
  • 3. Do zupy można dodać makaron świderki i świeże truskawki do dekoracji.

Porady

Zupa jest tak samo dobra na zimno jak i na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować