Truskawkowy deser panna cotta na maślance

4.5 (170 ocen)

Letni deser truskawkowy panna cotta w wersji odchudzonej na maślance.

Składniki:

  • 200 g świeżych truskawek
    250 ml maślanki naturalnej
    3,5 łyżeczki żelatyny w proszku
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowy deser panna cotta na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki zmiksować na puree. Do garnka wlać maślankę, truskawki oraz dodać cukier. Żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody i zostawić aż napęcznieje. Garnek wstawić na gaz i podgrzewać na niewielkim ogniu aż prawie zacznie się gotować (płyn powinien osiągnąć ok. 90 stopni) Zdjąć i dodać żelatynę. Rozpuścić ją dokładnie. Rozlać gotowy deser do małych foremek silikonowych lub kieliszków. Zostawić aż ostygnie i wstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować