Truskawkowy crumble z migdałami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszny deser z słonecznymi truskawkami. Polecam

  • 35 min

Składniki:

  • 400 gr truskawek
    1 op. (8gr) cukru waniliowego
    50 gr migdałów w płatkach
    2 łyżki margaryny
    5 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki cukru pudru
    listki melisy i cukier puder do dekoracji

Truskawkowy crumble z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z truskawek usunąć szypułki, umyć i delikatnie osuszyć. Włożyć na dno 6 kokilek. Posypać cukrem waniliowym i migdałami.
  • 2. Z mąki, margaryny i cukru pudru przygotować kruszonkę. Wszystkie składniki ze sobą wyrobić. Ciasto oderwać i kłaść na truskawkach.
  • 3. Piec w nagrzanym do 175stC piekarniku 25 minut. Piekłam góra-dół z termoobiegem. Podawać na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy