Truskawkowo-jogurtowe lody na patyku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lody w formie mrożonego jogurtu.

  • 10 min

Składniki:

  • duży kubek jogurtu greckiego,
    ok. 10 dużych truskawek,
    opcjonalnie miód lub cukier puder (do smaku),
    opcjonalnie łyżeczka lub dwie dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Truskawkowo-jogurtowe lody na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami - najlepiej użyć widelca (niektóre owoce można rozgnieść, inne zostawić w kawałkach). Sprawdzić, czy nie potrzeba dodać więcej cukru/miodu lub owoców. Przelać do foremek (najlepiej do 3/4 wysokości) i mrozić całą noc. Gotowe lody najłatwiej wyciągnąć po zanurzeniu foremki w gorącej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować