TRUSKAWKOWIEC

4.5 (153 ocen)

  • 45 min

Szybkie, proste i smaczne ciasto

  • 45 min

Składniki:

  • 4 jajka
    szklana cukru
    szklanka mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1kg truskawek
    szklanka cukru pudru
    masło
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • truskawkowiec 1. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę do żółtek dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mieszamy. Do białek dodajemy żółtka i mieszamy. Później cukier i mieszamy dłuższą chwilę, Na koniec mąkę i proszek do pieczenia wszystko mieszamy delikatnie. Pieczemy biszkopt.
    Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Masło rozcieramy z cukrem pudrem i dodajemy po jednej truskawce i mieszamy powoli. Parę zostawiamy na wierzch truskawek.
    Na zimny biszkopt kładziemy masę na to truskawki i na wierzch galaretkę rozpuszczoną w niecałym litrze wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować