Truskawkowiec

4.99 (190 ocen)

  • 60 min

Nie wyobrażam sobie początku lata bez tego fantazyjnego deseru.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kilogram truskawek
    3/4 masła roślinnego
    3 galaretki truskawkowe
    3 zółtka
    1 szklanka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Truskawki miksujemy na gładką masę.
    2. Masło ucieramy z cukrem i jajami.
    3. Rozpuszczamy 2. galaretki w szkalnce wody.
    4. Wszystko łączymy ze sobą.
    5. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki.
    6. Trzecią galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
    7. Zalewamy ją na wierzch.

Porady

Aby deser był bardziej atrakcyjny, przed zalaniem galaretką dekorujemy truskawkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować