W sezonie na truskawki warto przygotować z nich coś pysznego. Troszkę lżejsza wersja trufli, bez masła - na bazie kremowego twarożku :) tak samo słodkie, tak samo pyszne jak tradycyjne, z kawałkami truskawek :) przygotowuje się je w mig - polecam :)
30 min
Składniki:
100 g naturalnego kremowego twarożku
200 g herbatników + kilka do obtoczenia
1/4 szklanki cukru
5 dużych, dojrzałych truskawek
50 g białej czekolady
Truskawkowe trufelki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki miksujemy blenderem lub drobniutko rozgniatamy. Twarożek dokładnie mieszamy z cukrem. Truskawki drobniutko kroimy. Do twarożku dodajemy pokruszone herbatniki i kawałki truskawek, mieszamy wszystko razem - masa powinna być gęsta. Z tak przygotowanej masy formujemy małe kuleczki.
2.Białą czekoladę ścieramy na tarce, mieszamy z kilkoma drobno pokruszonymi herbatnikami.
3.Gotowe kuleczki obtaczamy w ciastkach z czekoladą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. SMACZNEGO ! :)
Komentarze