Truskawkowe trufelki z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

W sezonie na truskawki warto przygotować z nich coś pysznego. Troszkę lżejsza wersja trufli, bez masła - na bazie kremowego twarożku :) tak samo słodkie, tak samo pyszne jak tradycyjne, z kawałkami truskawek :) przygotowuje się je w mig - polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g naturalnego kremowego twarożku
    200 g herbatników + kilka do obtoczenia
    1/4 szklanki cukru
    5 dużych, dojrzałych truskawek
    50 g białej czekolady

Truskawkowe trufelki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki miksujemy blenderem lub drobniutko rozgniatamy. Twarożek dokładnie mieszamy z cukrem. Truskawki drobniutko kroimy. Do twarożku dodajemy pokruszone herbatniki i kawałki truskawek, mieszamy wszystko razem - masa powinna być gęsta. Z tak przygotowanej masy formujemy małe kuleczki.
  • 2. Białą czekoladę ścieramy na tarce, mieszamy z kilkoma drobno pokruszonymi herbatnikami.
  • 3. Gotowe kuleczki obtaczamy w ciastkach z czekoladą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. SMACZNEGO ! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy