Truskawkowe szaleństwo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny lekki deser :)

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g truskawek
    250 g jogurtu naturalnego z mascarpone
    200 ml śmietany 30%
    100 g herbatników
    1 cukier waniliowy (8g)
    1 łyżeczka cukru kryształu
    1 łyżka cukru pudru
    1 śmietan fiks

Truskawkowe szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokruszone herbatniki 1. Truskawki, opłukać, usunąć szypułki, pokroić w kosteczkę, parę truskawek pozostawić do dekoracji. Jogurt dobrze wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem kryształem. Herbatniki pokruszyć. Do pucharków włożyć trochę pokruszonych herbatników.
  • warstwy deseru 2. Herbatniki polać jogurtem. Na jogurt wyłożyć truskawki. Warstwy powtórzyć, kończąc na truskawkach.
  • Gotowy deser 3. Śmietanę ubić ze śmietan fiksem i cukrem pudrem. Deser przyozdobić keksami bitej śmietany, herbatnikami oraz truskawkami.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy