Ciasto Truskawkowe Tango

0 (0 ocen)

  • 2 min

" Bo do tanga trzeba dwojga..." truskawkowo - waniliowe z lekką nutką kokosu...

  • 2 min

Składniki:

  • BISZKOPT (25x40 cm)
    -4 jaja
    -4 łyżki mąki
    -4 łyżki cukru
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MUS TRUSKAWKOWY:
    -500 g truskawek
    -1/2 szkl. cukru pudru
    -4 łyżeczki żelatyny
    -500 ml kremówki

    KREM WANILIOWY:
    -1 laska wanilii
    -500 g mascarpone
    -1/2 szkl cukru pudru
    -2 łyżeczki żelatyny
    -180 ml kremówki

    GALARETKA:
    -2 galaretki truskawkowe
    -500 g truskawek

    KREM ŚMIETANOWY:
    -500 ml kremówki
    -1/2 szkl cukru pudru
    -2 łyżeczki żelatyny
    -100 g kokosu



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowe tango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Z podanych składników upiec tradycyjny biszkopt. Ostudzić i ułożyć spodem do góry.
  • 2. MUS TRUSKAWKOWY
    Truskawki miksujemy, żelatynę rozpuszczamy w ok. 6 łyżkach wody. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wszystkie składniki łączymy i schładzamy, a gdy lekko stężeje, wykładamy na biszkopt.
  • 3. KREM WANILIOWY
    Kremówkę ubijamy, ale tak by nie była bardzo sztywna. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody. Wszystkie składniki miksujemy razem również chwilę schładzamy. Lekko tężejącą masę wykładamy na mus truskawkowy.
  • 4. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Całe truskawki wbijamy w krem waniliowy częścią szypułkową i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.
  • 5. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody, kremówkę ubijamy na sztywno. Wszystkie składniki łączymy i wykładamy na stężałą galaretkę. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować