Ciasto truskawkowe tango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Z podanych składników upiec tradycyjny biszkopt. Ostudzić i ułożyć spodem do góry.
2.MUS TRUSKAWKOWY
Truskawki miksujemy, żelatynę rozpuszczamy w ok. 6 łyżkach wody. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wszystkie składniki łączymy i schładzamy, a gdy lekko stężeje, wykładamy na biszkopt.
3.KREM WANILIOWY
Kremówkę ubijamy, ale tak by nie była bardzo sztywna. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody. Wszystkie składniki miksujemy razem również chwilę schładzamy. Lekko tężejącą masę wykładamy na mus truskawkowy.
4.Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Całe truskawki wbijamy w krem waniliowy częścią szypułkową i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.
5.Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody, kremówkę ubijamy na sztywno. Wszystkie składniki łączymy i wykładamy na stężałą galaretkę. Schłodzić.
Komentarze