Truskawkowe muszelki

0 (0 ocen)

Wystarczą tylko dwie muszelki, aby osłodzić sobie dzień! Polecam ten pyszny, kremowy i prosty do przygotowania deser

Składniki:

  • 12 makaronowych muszli,
    szczypta soli,
    75 g mascarpone,
    50g sera białego śmietankowego,
    3 łyżeczki cukru pudru,
    aromat cytrynowy,
    150g truskawek,
    cukier do smaku,
    listki mięty do dekoracji

Truskawkowe muszelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do miski włóż mascarpone, ser biały i cukier puder, dodaj kilka kropli aromatu cytrynowego i utrzyj całość aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowaną masą serową napełnij muszle. Truskawki umyj i zmiksuj za pomocą blendera na mus, z dodatkiem cukru do smaku. Przygotowanym musem polej muszelki. Podawaj od razu. Smacznego!

Porady

Deser można oprószyć startą skórką z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy