Truskawkowe motylki budyniowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Babeczki,które z pomocą synka,lub tez ja mu pomagałam przygotowaliśmy :) A dlaczego motylki ,bo synek stwierdził ,że te kawałki ciasta w budyniu przypominają mu skrzydełka.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - margaryna-ciasto: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - śmietana 18 %-ciasto: 4 łyżki

    - ugotowany budyń truskawkowy słodki: 1 opakowanie

    - truskawki do dekoracji: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowe motylki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem na puch po czym dodajemy miękką margarynę.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Wylewamy ciasto do papierowych papilotek.Pieczemy około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem :)
  • 2. Po upieczeniu i wystudzeniu wycinamy cienkim nożykiem środek babeczek,robimy taki dołek.Powstały otwór w babeczce napełniamy przestudzonym budyniem truskawkowym. Krążek ciasta,który został po wycięciu,przecinamy na pół i wkładamy delikatnie w budyń.Truskawki przecinamy na kawałki i wkładamy w srodek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować