Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Truskawkowe caprese z nutą pikanterii
0
(0 ocen)
30 min
Skotka
Mozzarella i truskawki z odrobiną chili to wykwintny smak lata
30 min
Składniki:
6 małych kulek mozzarelli
6 truskawek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka smakowej oliwy z chili
pieprz, sól
listki melisy do dekoracji
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Truskawkowe caprese z nutą pikanterii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Truskawki umyć, pokroić w plastry. Mozzarellę pokroić w plastry tak jak truskawki.
2.
Na talerzu ułożyć na przemian truskawki z mozzarellą. Skropić oliwą i octem i opruszyć odrobiną soli i pieprzu. Udekorować listkami melisy.
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
truskawkowe caprese
Kasja1986
Owocowa wersja włoskiej sałatki caprese.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Sałatka truskawkowe Caprese
Alex M
Pyszna i lekka
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Truskawkowe caprese
aczp1
Szybka smaczna i zdrowa przekąska, nawet kolory te same, co w oryginale :-)
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Egzotyczny gulasz z nutą pikanterii
Ewelina Marcin
Gulasz słodki a zarazem pikantny :) Słodycz nadaje ananas a pikantności papryczka chili, bardzo smaczny i kolorowy. Podany w wydrążonym ananasie to rewelacyjna propozycja na danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu, zachwyci gości jak i domowników. Wygląda i smakuje wybornie. Polecam
45 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pyszny, odżywczy koktajl w sam raz na drugie śniadanie. Dodatek kawy oraz pieprzu cayenne nadaje mu delikatnej pikanterii i ciekawszego smaku.
10 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Caprese z wiosenną nutą
Dominika Krawczyk
Idealna przystawka do wiosennego obiadu.
10 min
Komentarze