Truskawkowa rozkosz

0 (0 ocen)

Wyśmienite ciasto z truskawkami, które rozpływa się w ustach

Składniki:

  • Biszkopt :
    - 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    - 3 szkl. mleka, 15 dkg mąki, 30 dkg cukru, 3 cukry waniliowe, 2 margaryny
    Dodatkowo:
    - truskawki, 2 galaretki truskawkowe

Truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy biszkopt z 4 jajek.
    Masa: w rondelku ubijamy jajka, cukry i mąkę i stawiamy na gazie ciągle ubijając dodajemy gorące mleko i ubijamy aż się zgęstnieje. Studzimy budyń. Miksujemy margarynę i dodajemy po łyżce wystudzony budyń. Masę wykładamy na wystudzony biszkopt. Na masę wykładamy umyte truskawki i zalewamy galaretkami przyrządzonymi wg przepisu na opakowaniu. Ciasto wstawiamy do schłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy