Truskawkowa rozkosz

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Coś szybkiego na letnie dni.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 30-40 zamrożonych truskawek
    3 galaretki truskawkowe
    5 szkl wrzątku
    0,5 litra kremówki 36%
    Cukier puder do smaku

Truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki zalać wrzątkiem i wymieszać. Do gorących galaretek wrzucić zamrożone truskawki i schłodzić w lodówce. Można poczekać, aż galaretka będzie zupełnie twarda, można też wybrać wersję jak będzie tylko delikatnie stężona. (Czym mniej stężona galaretka tym pianka będzie pulchniejsza.)

    Truskawki z odrobiną galaretki przełożyć do misek/pucharków. Ubić kremówkę z cukrem pudrem Do ubitej śmietany dodać galaretkę (można zostawić troszkę kremówki i galaretki do dekoracji), wymieszać mikserem i przełożyć na truskawki. Udekorować wg upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy